17. 5. 2024   |   svátek má Aneta
 

Brusinkové marokánky

Název Množství a jednotka
smetana ke šlehání 250 ml
cukr krystal 4 lžíce
vanilkový cukr 1 ks
máslo 50 g
polohrubá mouka 2 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Z tekuté šlehačky, cukru, másla, polohrubé mouky a vanilkového cukru svaříme hustou kaši - směs začne houstnout, až vznikne "koule", která se nabalí na vařečku a měla by se odlepovat ode dna hrnce, v té chvíli sporák vypneme. Pak zahustíme směsí nasekaných vlašských ořechů, loupaných mandlí a sušených brusinek, celkem asi 200g, směs zahustíme tak, aby se pak na plechu neroztékala. Na plech vyložený pečícím papírem tvoříme placičky o průměru 5 cm a upečeme při teplotě 180° asi 12 - 15 minut, až mírně zhnědnou okraje. Vychladlé z jedné strany poléváme čokoládovou polevou.

Z tohoto množství je cca 55 ks.


 


RECEPTY

Dřevorubecké tousty

Postup: Sýr nastrouháme nahrubo, šunku nakrájíme najemno. Smícháme s vajíčkem a... zobrazit recept

RECEPTY

Hemenex (Ham and eggs)

Postup: Na rozehřáté máslo vklepneme 2-3 vajíčka, jen lehce promíchneme, aby se bílky... zobrazit recept

RECEPTY

Bílé dušené zelí

Postup: Bílé hlávkové zelí nakrouháme nebo nakrájíme na tenké nudličky, které ještě... zobrazit recept

RECEPTY

Dýňový koláč (Pumpkin Pie)

Postup: Dýni hokkaido vydlabeme, odstraníme semena a nakrájíme na menší kostky. V ničím... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí stehna na víně s tymiánem a rajčaty

Postup: Kuřecí stehna omyjeme, osolíme a jemně okořeníme tymiánem. Rajčata spaříme,... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak funguje naše tělo

Víte, že podle posledních výzkumů výskytu obezity v České republice má 35%... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurant Slunečnice

Restaurace Club Slunečnice je vyhlášena svým příjemným, stylovým prostředím a...